Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2007 16:30 - Инструменти на Paint
Автор: slvv Категория: Други   
Прочетен: 2806 Коментари: 0 Гласове:
0




imageimageimage Инструменти на Paint
image Важи за всички издания на Windows Vista.
Кое издание на Windows Vista използвам?

Paint е програма, която можете да използвате, за да рисувате върху бели платна или върху други картини. Програмата разполага с лента с инструменти, която се намира в лявата страна на прозореца. Следната таблица съдържа информация за използването на инструментите от тази лента с инструменти.

Инструмент Описание

image

Използвайте инструмента Избор на начупена линия за избиране на участък с неправилна форма от картината. Щракнете върху Избор на начупена линия, след което от полето с опции под лентата с инструменти изберете стила на фона. Плъзнете показалеца на мишката, за да маркирате участъка от картината, с който ще работите.

image

Използвайте инструмента Избор за избиране на квадратен или правоъгълен участък от картината. Щракнете върху Избор, след което от полето с опции под лентата с инструменти изберете стила на фона. Плъзнете показалеца на мишката, за да маркирате участъка от картината, с който ще работите.

image

Използвайте инструмента Гума за изтриване на дадена област от картината. Щракнете върху Гума, изберете размер на гумата под лентата с инструменти, след което плъзнете гумата върху областта от картината, която искате да изтриете. Всички изтрити области ще се заместят от съответния цвят на фона.

image

Използвайте инструмента Запълване с цвят за запълване с цвят на цялата картина или само на оградена форма. Щракнете върху Запълване с цвят, изберете цвят от палитрата, след което щракнете върху областта, която желаете да запълните. За да премахнете цвета и да го заместите с цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката върху областта, от която искате да премахнете цвета.

image

Използвайте инструмента Вземане на цвят за задаване на цвета на предния план или цвета на фона. Щракнете върху Вземане на цвят, след което изберете цвета от картината, който да зададете като цвят на предния план, или щракнете с десния бутон на мишката върху цвета от картината, който искате да зададете като цвят на фона.

image

Използвайте инструмента Лупа за увеличаване на част от картината. Щракнете върху Лупа, след което изберете нивото на мащаба под лентата с инструменти. Използвайте плъзгачите, за да се придвижвате в картината. За да се върнете към нормалния изглед, щракнете отново върху "Лупа", след което щракнете в картината.

image

Използвайте инструмента Молив за рисуване с тънка линия на начупени или криви линии. Щракнете върху Молив, изберете цвят от палитрата, след което започнете да рисувате, като плъзгате показалеца на мишката в картината. За да рисувате с цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката, докато плъзгате показалеца.

image

Използвайте инструмента Четка за рисуване на начупени и криви линии, които могат да бъдат дебели или с форма. Щракнете върху Четка, изберете форма под лентата с инструменти, както и цвят от палитрата, а след това започнете да рисувате, като плъзгате показалеца на мишката в картината. За да рисувате с цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката, докато плъзгате показалеца.

image

Използвайте инструмента Спрей за създаване на ефект на спрей в картината. Щракнете върху Спрей, изберете шарката на спрея под лентата с инструменти, както и цвят от палитрата, след което започнете да рисувате, като плъзгате показалеца на мишката. За да рисувате с цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката, докато плъзгате показалеца.

image

Използвайте инструмента Текст за въвеждане на текст в картината. Щракнете върху Текст, след което от полето с опции под лентата с инструменти изберете стила на фона. Изберете цвят от палитрата, след което щракнете върху картината и въведете желания текст. Можете да преоразмерявате и премествате текстовото поле. Можете също да променяте шрифта, неговия размер, както и да форматирате текста, докато не изберете друг инструмент или не щракнете извън текстовото поле в картината.

image

Използвайте инструмента Линия за рисуване на прави линии. Щракнете върху Линия, изберете ширина на линията от полето с опции под лентата с инструменти, както и цвят от палитрата, а след това започнете да рисувате, като плъзгате показалеца на мишката. За да нарисувате линия с цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката, докато плъзгате показалеца.

image

Използвайте инструмента Крива за рисуване на изгладени, криви линии. Щракнете върху Крива, изберете ширина на линията от полето с опции под лентата с инструменти, както и цвят от палитрата, а след това започнете да рисувате, като плъзгате показалеца на мишката. След като сте създали линията, щракнете върху областта в картината, където искате да огънете линията, след което плъзнете показалеца, за да продължите кривата.

image

Използвайте инструмента Правоъгълник за рисуване на правоъгълни форми. Щракнете върху Правоъгълник, изберете цвят от палитрата, а след това изберете стила на правоъгълника от полето с опции под лентата с инструменти.

За да нарисувате правоъгълник, плъзнете показалеца диагонално в желаната посока. За да нарисувате квадрат, задръжте натиснат клавиша SHIFT, докато плъзгате показалеца.

image

Използвайте инструмента Многоъгълник за създаване на форми с много страни. Щракнете върху Многоъгълник, изберете цвят от палитрата, а след това изберете стила на многоъгълника от полето с опции под лентата с инструменти.

За да нарисувате многоъгълник, плъзнете показалеца на мишката, за да нарисувате права линия. След това щракнете с мишката върху точката, от която да започва новата страна на многоъгълника. Щракнете двукратно, когато сте готови. За да създадете страни с ъгли 45 или 90 градуса, задръжте натиснат клавиша SHIFT, докато рисувате.

image

Използвайте инструмента Елипса за създаване на елипси и окръжности. Щракнете върху Елипса, изберете цвят от палитрата, а след това изберете стила на запълване от полето с опции под лентата с инструменти.

За да нарисувате елипса, плъзнете показалеца на мишката. За да нарисувате окръжност, задръжте натиснат клавиша SHIFT, докато плъзгате показалеца.

image

Използвайте инструмента Закръглен правоъгълник за рисуване на правоъгълни форми със заоблени ръбове. Щракнете върху Закръглен правоъгълник, изберете цвят от палитрата, а след това изберете стила на запълване от полето с опции под лентата с инструменти.

За да нарисувате правоъгълник със заоблени ръбове, плъзнете показалеца диагонално в желаната посока. За да нарисувате квадрат със заоблени ръбове, задръжте натиснат клавиша SHIFT, докато плъзгате показалеца.

image

Инструментът Палитра показва настоящия цвят на предния план и цвета на фона. За да рисувате с избрания цвят на предния план, плъзнете показалеца на мишката. За да рисувате с цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката, докато плъзгате показалеца. За да промените текущия цвят на предния план, щракнете върху желаното квадратче с цвят. За да промените цвета на фона, щракнете с десния бутон на мишката върху желаното квадратче с цвят. За да създадете нов цвят, щракнете двукратно върху което и да е квадратче с цвят, след което изберете Дефиниране на цветове по избор.

Опция Описание

image

Изберете "Плътен фон" или "Прозрачен фон", когато копирате или поставяте част от дадена картина с помощта на инструмента "Избор на начупена линия" или "Избор". Когато използвате опцията "Плътен фон", цветът на фона се включва към селекцията, когато я поставяте на друго място в картината. Когато използвате опцията "Прозрачен фон", цветът на фона не се включва към селекцията, поради което всички области, използващи този цвят, са прозрачни и така останалата част от картината ще се показва на мястото си.

image

Изберете желаната дебелина на линията при рисуване на линии и криви.

image

Изберете жел




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив